Hvordan overføres det humane papillomavirus, og hvordan beskytter man sig mod det?

pige med humant papillomavirus

Ak og ah, men det moderne menneske venter konstant på et stort antal forskellige sygdomme - både farlige og ikke særlig meget. Og en af disse sygdomme er papilloma, hvis udvikling fremkalder HPV, det humane papillomavirus. Denne virus er i øvrigt meget udbredt, så næsten alle kan blive smittet. Desuden har en inficeret person meget ofte i meget lang tid ikke engang mistanke om, at han er bærer af det humane papillomavirus.

Lad os først finde ud af, hvad papilloma er. Måske vil det faktum, at denne sygdom tilhører gruppen af seksuelt overførte sygdomme, ikke overraske nogen. Men ved alle, hvordan man genkender denne sygdom, som både påvirker huden og slimhinderne? Selvfølgelig er det i et asymptomatisk forløb vanskeligt at genkende sygdomme - den eneste måde kan være en laboratorieblodprøve.

Symptomer på sygdommen

Før eller siden gør en virus, der er trængt ind i kroppen, sig selv. Inkubationsperioden er også forskellig - fra flere dage til flere måneder, og nogle gange endda år efter kontakt med en inficeret partner. Det hele afhænger udelukkende af den inficerede persons immunitetstilstand. Som regel opstår enkelte eller gruppe neoplasmer på huden og slimhinderne. De kan enten være flade, som en halv ært, eller konvekse, som et riskorn. Størrelser kan også variere meget fra små til ret store. I særligt alvorlige tilfælde er vorter som blomkål.

Oftest er vorter placeret omkring anus, vulva, i og uden for skeden, på pungen, penis og nogle gange på inderlårene. Det er næsten umuligt at forudsige, hvordan neoplasmer vil opføre sig - de kan forblive uændrede, falde uden nogen ekstern indgriben eller hurtigt begynde at stige i størrelse. Der er en udbredt teori om, at kondylom før eller siden degenererer til en ondartet formation. Dette er dog ikke andet end en simpel "gyserhistorie". Læger siger, at der ikke finder nogen transformation sted.

seksuel kontakt som en måde at smitte med papillomavirus

Metoder til overførsel af virus

Så hvad er det humane papillomavirus, mere eller mindre klart. Nu skal du finde ud af, hvordan du kan blive inficeret med denne virus:

seksuel smittevej

Den mest almindelige måde at smitte på med det humane papillomavirus er selvfølgelig gennem seksuel kontakt. Hvis en af partnerne er inficeret, så trænger virussen under seksuel kontakt - og det er lige meget, vaginalt, oralt eller analt - ind i slimhinden hos den anden partner. Det betyder, at en mikrorevne eller anden, selv den mindste, skade på slimhinden er nok til, at virussen kan trænge ind i kroppen og sætte sig der.

Og overraskende bemærker læger det faktum, at virussen oftest overføres fra en mand til en kvinde. Selvom kvinder selvfølgelig også smitter mænd meget ofte. Selvfølgelig er mennesker, hvis seksuelle forhold er promiskuøse, i fare. Derudover er det bevist, at rygning og indtagelse af alkohol også øger risikoen for infektion markant, da slimhinderne bliver meget mere sårbare under påvirkning af ethanol og nikotin.

Vertikal infektionsmåde

Den lodrette overførselsmåde af infektionen er tilfældet, når virussen overføres under fødslen, fra en gravid kvinde til en baby. Dette sker under passagen af babyfødselskanalen. Hvor er det humane papillomavirus placeret. Derfor kan læger i tilfælde af et meget fremskredent sygdomsforløb for at udelukke overførsel af papillomavirus beslutte behovet for et kejsersnit. Selvom det retfærdigt skal bemærkes, at dette er den mest ekstreme foranstaltning.

Husstandens måde at smitte på

Meget sjældent, men stadig nogle gange registrerer læger tilfælde af indenlandsk infektion med det humane papillomavirus. hvilket dog ikke er overraskende - hvis virussen trods alt overføres med et almindeligt kys, hvorfor skulle det så ikke smitte gennem service, håndklæder, vaskeklude og andre husholdningsartikler? Selvom inkubationsperioden for denne sygdom er meget, meget lang, er det næsten umuligt at bestemme præcis, hvordan infektionen opstod. Derfor er det så vigtigt ikke at glemme de elementære regler for personlig hygiejne, især på offentlige steder - bade, saunaer, brusere, omklædningsrum.

human papillomavirus vaccine

Virus behandling

Hvis du bemærker neoplasmer, skal du straks gå til lægen. På trods af at tegnene på sygdommen er ekstremt specifikke, og det er næsten umuligt at forveksle dem med noget, er det stadig værd at konsultere en læge. Lægen vil ikke kun bekræfte diagnosen, men også ordinere den optimale behandling under hensyntagen til dit generelle helbred.

Bemærk venligst - hvis infektionen opstod seksuelt, og du ved, fra hvilken partner du fik denne "belønning", fortæl ham det. Fordi behandling er nødvendig for begge - både kvinder og mænd. Husk i øvrigt en meget vigtig pointe! Skynd dig ikke at slå op med din soulmate, hvis du bliver diagnosticeret med det humane papillomavirus. Som det gentagne gange er blevet nævnt ovenfor, kan inkubationsperioden nogle gange være meget lang. Så det er meget muligt, at der ikke var utroskab. Og sygdommen er blot et ekko af en stormfuld ungdom. Vær derfor forsigtig, læg bradepande, kagerulle og andre tunge og gennemborende skærende genstande til side, prøv at falde til ro og gå sammen til lægen.

Husk også, at nogle gange hjælper endda et fuldt forløb med passende behandling ikke til fuldstændig at slippe af med det humane papillomavirus. Ydre tegn på sygdommen forsvinder fuldstændigt, men virussen er i dvale i kroppen - og til enhver tid kan den ikke kun overføres til en anden person, men også melde sig igen med specifikke udslæt. Eller måske kan du hele livet stille og roligt "døve", uden at dukke op på nogen måde. I dette tilfælde er personen bærer af virussen.