Papillomer på huden: typer, mulige komplikationer og behandlingsmetoder

Papilloma på huden

Papillomer på huden ligner små papiller, placeret enkeltvis eller i begrænsede klynger. Og kun i området af perineum og anus, på kønsorganerne, kan de se massive ud som enorme svampeformede formationer. Genitale papillomer kaldes kondylomer eller kønsvorter. De er resultatet af infektion med det humane papillomavirus (HPV) gennem intim kontakt.

Du kan se, hvordan billeder af almindelige papillomer på huden ser ud på nettet. Men udseendet af neoplasma afhænger i høj grad af placeringen og typen af HPV.

Papillomavirusudvækster adskiller sig fra muldvarpe i en lysere nuance og en aflang form. Det er ekstremt vigtigt at foretage en nøjagtig diagnose og bestemme graden af onkogenicitet af neoplasmen. Og kun en læge kan gøre dette ved at udføre en omfattende undersøgelse og modtage resultaterne af maskinskrivning ved PCR.

Hvorfor papillomer vises på huden

Papillomer på huden er resultatet af forløbet af human papillomavirusinfektion. Når HPV først er i menneskekroppen, påvirker det primært epitelbasalcellerne. Mindre skader bidrager til den hurtige indtrængning af virussen i kroppen. Der er hyppige tilfælde af aktivering af papillomavirus under skødesløs barbering, når der opstår let skade på de øvre lag af huden, hvilket fremkalder overgangen af HPV til cellekernen og den aktive vækst af neoplasmer.

Følgende negative faktorer kan provokere udseendet af papillomer på huden:

 • udmattelse af kroppen, alvorlig fysisk svaghed;
 • beriberi;
 • nedsat immunitet;
 • hormonelle forstyrrelser i kroppen;
 • vævsskader i hverdagen eller under udførelsen af professionelle aktiviteter;
 • HIV-infektion, andre immundefekttilstande.
Papillomer adskiller sig fra modermærker i en lys nuance

Papillomer vises ofte på steder med friktion på tøj, på hud med høj aktivitet af svedkirtler. Hormonelle lidelser disponerer for dannelsen af papillomatøse udvækster. Hvis HPV er i en inaktiv form i en kvindes krop, kan der forekomme vorter og papillomer under graviditeten. De fjernes oftest efter fødslen, men neoplasmer forsvinder ofte af sig selv efter normalisering af niveauet af kønshormoner.

Typer af papillomer på huden

Papilloma er en udvækst på huden, består af bindevæv og indeholder kar indeni, der kan blive beskadiget og bløde. Neoplasmaet vokser udad og danner papiller i forskellige retninger. Oftest har hudpapillomer en kød eller let gullig nuance. Almindelige lokaliseringssteder er lemmer og krop. Jo lavere immunitet, jo mere aktivt vokser de papillomatøse udvækster. Den maksimale koncentration af virus inde i tumoren vises kun 4-6 måneder efter infektion.

De vigtigste typer papillomer på huden:

 • simpel (vulgær);
 • plantar;
 • flad;
 • filiform;
 • kønsvorter;
 • ungdoms.

Vulgære papillomer er placeret i små grupper, hovedsageligt i barndommen. Hyppig skade på huden provokerer væksten af neoplasmer. Vulgære papillomer er lokaliseret på huden af fingre og håndflader. Det er disse steder, der bliver beskadiget hos et barn under spil. Måske placeringen af neoplasmer i området med knæfald.

Plantar papillomer kan nå store størrelser. Først vises en lille bule eller tætning på fodens hud. Neoplasmaet er normalt omgivet af en ret høj kant. Til berøring er plantarvorten tæt. Det kan forveksles med majs. Men papilloma har ikke sådan en glat overflade. Mens du går, er der ubehagelige fornemmelser. Det anbefales ikke at forsøge at fjerne eller skære ud plantarpapillomet, da dette kan føre til aktiv spredning af HPV og tilføjelse af en sekundær infektion.

Papillomatøs udvækst - en manifestation af HPV

Flade papillomer har udseendet af glatte små tumorer af gul eller pink farve. Formen af neoplasmerne er overvejende rund. Flade papillomer kan forårsage kløe og lokal smerte, med betændelse fremkalder de rødme af det omgivende væv.

Filiforme papillomer vises ofte på halsen, ansigtet og armhulerne. De ligner små papiller af en aflang form. Filiforme papillomer vises i de fleste tilfælde på baggrund af hormonelle lidelser og under påvirkning af aldersrelaterede ændringer i alderdommen. Når neoplasmerne er beskadiget, vises en lokal inflammatorisk reaktion. Eksperter har bemærket, at filiforme papillomer ofte kombineres med rektale polypper, som ofte er ondartede. Derfor, når et stort antal filiforme papillomer påvises på huden, anbefales det at udføre en omfattende diagnose for at udelukke tilstedeværelsen af maligne polypper og potentielt farlige sygdomme.

Kønsvorter er særligt bekymrende for specialister. Sådanne neoplasmer kræver HPV-typning. Lægen skal bestemt bestemme stammen af papillomavirus for at udelukke udviklingen af en ondartet tumor. Kønsvorter vises et par uger eller måneder efter kontakt med en virusbærer. Den vigtigste måde at smitte på med kønsvorter er seksuel.

Kondylomer vises i huden på mellemkødet, på kønsorganerne hos kvinder og mænd, og kan dannes på mundslimhinden. Neoplasmer er skadet, ledsaget af kløe og kan bløde. Hos kvinder opstår kønsvorter på livmoderhalsen og forårsager ofte risiko for kræfthyperplasi.

Metoder til behandling af papillomer på huden

Specialister praktiserer en integreret tilgang til behandling af papillomer. Antiviral terapi er nødvendig for flere neoplasmer, hyppige tilbagefald af human papillomavirusinfektion. Ved hjælp af lægemidler kan du undertrykke væksten af HPV og forhindre komplikationer. Et kursus med antiviral terapi gør det muligt at overføre sygdommen til den aktive fase i flere år, men med svækket immunitet øges risikoen for tilbagefald dramatisk.

Laserpapillom fjernelse procedure på bagsiden

Hvis der findes kønsvorter, behandles alle seksuelle partnere til en syg person. I perioden med aktive manifestationer af sygdommen er det nødvendigt at bruge barrierepræventionsmidler. Moderne lægemidler med antiviral aktivitet er inosin atedoben dimepranol. Det har immunmodulerende egenskaber og giver dig mulighed for at løse problemet med regelmæssige eksacerbationer af human papillomavirusinfektion.

Konservativ terapi anbefales at kombineres med minimalt invasive metoder til fjernelse af papillomer på huden:

 • laserkoagulering;
 • kryodestruktion;
 • elektrokoagulering;
 • radiobølgemetode.

Ved store papillomatøse udvækster og risiko for ondartet degeneration af væv anvendes en overvejende kirurgisk metode til at udskære neoplasmer med en skalpel. I andre tilfælde forsøger specialister at udføre minimalt invasive operationer. Valget af behandlingsmetode afhænger primært af papillomets størrelse, dets placering og resultaterne af undersøgelsen.

Laserkoagulation

Lasermetoden er den mest foretrukne til at fjerne papillomer på huden, herunder følsomme områder - i ansigtet, i kønsområdet, i armhulerne. Denne behandlingsmetode er smertefri og yderst effektiv. Laseren giver hurtig og arfri vævsheling.

Laserkoagulering af papillomer i ansigtet

Under proceduren koaguleres karrene, og den behandlede overflade desinficeres samtidig. Efter fjernelse af papilloma med laser anbefales det at udføre immunforstærkende behandling og antiviral terapi. Dette vil minimere risikoen for komplikationer og gentagelse af human papillomavirusinfektion i fremtiden.

Kryodestruktion

Fjernelse af papillomer på huden med flydende nitrogen forårsager øjeblikkelig frysning af neoplasma og ødelæggelse af patologiske væv med deres efterfølgende død. Huden i området af kryodestruktionsstedet bliver hvid, lokalt ødem vises.

I fremtiden dannes en skurv, som er dækket af bobler med en vandig væske. Der vises en afgrænsningslinje, som adskiller sundt væv fra ødelagt væv. Under sårskorpen sker der en aktiv fornyelse af epitelet. Det fortrænger nekrotiske områder. Efter fuldstændig epitelisering af celler er der ingen spor tilbage på huden.

Elektrokoagulation

Grundlaget for elektrokoagulation er fjernelse af papillomer ved elektrisk strøm af konstant eller variabel frekvens. Ved hjælp af en elektrokoagulator-løkke skærer lægen stammen af tumoren af og brænder dens base fuldstændigt ud. I dette tilfælde forekommer koagulering af små kar, hvilket forhindrer blødning.

Elektrokoagulation af papillomer

Elektrokoagulatorens arbejdsløkke har en lille størrelse, som giver dig mulighed for kun at fjerne små neoplasmer. Derudover er immunstimulerende terapi ordineret, hvilket reducerer risikoen for gentagelse af papillomavirusinfektion.

Radiobølgemetode

Metoden til radiobølgebehandling bruges til at fjerne godartede papillomer. Under proceduren opstår et atraumatisk vævssnit med samtidig koagulering af karrene. Radiobølgen giver højpræcisionsmålretning, forhindrer spredning af papillomavirus til sundt væv og med blodgennemstrømning til indre organer. I nærværelse af et stort antal neoplasmer er kompleks antiviral terapi obligatorisk.

Radiobølger forårsager en stigning i intracellulær energi, som fjerner papillomer og forhindrer HPV i at inficere nærliggende væv. Metoden virker ikke stimulerende på nerveenderne og er ikke ledsaget af stærke smerter.

Folkemetoder til fjernelse af papillomer på huden

Hvis papillomet er enkelt, ikke er placeret på følsomme områder af huden, er det muligt at bruge alternative metoder. Oftest bruges celandine juice til at reducere enkelte neoplasmer af en lille størrelse. De smører vorter og papillomer på arme og ben. Brug ikke celandine til at fjerne papillomer i ansigtet og kønsorganerne, da dette vil føre til en kemisk forbrænding og dannelsen af groft arvæv.

En anden almindelig folkelig måde at håndtere papillomatøse udvækster på er hvidløg. Det skal rives, og den resulterende opslæmning fordeles over hele overfladen af neoplasmaet og efterlades i 10-20 minutter. Derefter skal hvidløget fjernes og skindet vaskes under rindende vand. Metoden bruges i flere uger. Du kan også gnide papillomer med tynde plader hvidløg flere gange om dagen.

Rå kartoffelkompresser bruges til at fjerne papillomer på huden. Knoldene gnides på et rivejern og påføres neoplasmer under en bandage. Lad kompresserne stå natten over, og om morgenen renser og vasker de huden af med rindende vand.

Forebyggelse af forekomsten af papillomer

Forebyggelse af forekomsten af papillomer på huden omfatter:

 • styrkelse af immunitet, forøgelse af kroppens naturlige forsvar og modstand mod infektiøse patogener og vira;
 • forebyggelse af HPV-infektion i hverdagen gennem mindre skader på hud og slimhinder, ubeskyttede intime kontakter;
 • rettidig behandling af seksuelt overførte sygdomme, som væsentligt svækker immunsystemet og forstyrrer den lokale mikroflora;
 • forebyggelse af utilsigtede skader og skader under barbering, husarbejde.

Udseendet af hudpapillom er en indikation for at kontakte en hudlæge. Selvom neoplasmen er lille, anbefales det at fjerne tumoren, før den begynder at vokse og ændre farve under påvirkning af ultraviolet stråling og andre negative miljøfaktorer.