Beskrivelse af metoder til fjernelse af papilloma

Papilloma er en godartet vækst af epitelvæv. Dette er det dominerende symptom på human papillomavirusinfektion. Der er ingen specifik medicin, der kan "udvise" virussen fra menneskekroppen for evigt. Det er muligt at eliminere udelukkende kliniske manifestationer af HPV-aktivitet. Metoder til fjernelse af papillomer - kirurgiske, medicinering og folkemetoder. Listen kan suppleres med en kombineret behandlingsmulighed, når flere eksponeringsmetoder kombineres.

Kirurgisk behandling af papillomer

læge kirurg fjerner papillomer

Den hurtigste måde at fjerne papillomer på er måske kirurgisk behandling. Alle teknikker er lavtraumatiske, efterlader ikke ar og ar, forårsager ikke smertefulde fornemmelser. Under eksistensen af hardwareteknikker til fjernelse af neoplasmer er deres høje effektivitet blevet bemærket.

Det er værd at vide: I 95% af de kliniske billeder kombineres kirurgiske metoder til fjernelse af papillomer med brugen af antivirale og immunmodulatoriske lægemidler.

Når du kontakter en medicinsk institution, undersøger lægen antallet af elementer på huden, deres størrelse og udseende. Derefter vælger lægen den passende bortskaffelsesmetode. Sørg for at tage højde for patientens økonomiske muligheder, fordi procedurerne er relativt dyre.

Kirurgisk fjernelse

kirurgisk fjernelse af papillomer

Kirurgisk fjernelse ser ud som en måde at slippe af med det patologiske element på huden. Denne metode bruges sjældent i medicinsk praksis. Normalt på disse billeder, når andre muligheder ikke gav det ønskede resultat, eller hvis patienten har kontraindikationer for lasereksponering, anvendelse af kvælstof eller, hvis lægen har mistanke om en ondartet vækst.

Den radikale metode involverer fjernelse af en sektion af huden på mindst 3 centimeter, den såkaldte brede excision anvendes. De fjernes i kirurgisk rum, når blødningen åbner.

Fordelene ved metoden:

 • Du kan slippe af med en stor neoplasma;
 • Der er ingen kontraindikationer, hvis dannelsen er af ondartet karakter;
 • Du kan udføre en histologisk undersøgelse.

Ulemperne ved teknikken inkluderer en høj sandsynlighed for dannelse af postoperativt ar, et stort område af det fjernede område, en relativt lang restitutionsperiode med smertefulde fornemmelser.

Fjernelse af laser

laserfjerning af papilloma under armhulen

Brug af en laser er en effektiv måde at fjerne et patologisk element på. Påvirkningen på papillomaet udføres ved hjælp af en laserstråle, hvor dybden af penetration kontrolleres. Under dens indflydelse observeres ødelæggelsen af neoplasma. De slipper hurtigt af papilloma, opsving efter proceduren tager cirka 5-7 dage.

Bemærk: fordelene ved laserbehandlingsmuligheden inkluderer fuldstændig sterilitet, ingen blødning, nul sandsynlighed for infektion med vira og infektioner. Efter manipulation forbliver ar og ar ikke; op til 20 papillomer kan fjernes i en session.

Det skal dog bemærkes, at du kun behøver at kontakte en professionel inden for dit felt. Hvis lægen ikke har tilstrækkelige kvalifikationer, øges muligheden for forbrændinger under proceduren og andre komplikationer betydeligt.

Radiobølgebehandling

fjernelse af radiobølger af papilloma

Denne metode indebærer brug af en radiokniv, der ikke kommer i kontakt med patientens hud. Energien virker punktvis, udelukkende rettet mod neoplasma, som et resultat af, at den bliver stærkt varm.

Sundt væv påvirkes ikke. Når den trænger til den krævede dybde, brænder radiokniven ikke, ødelægger opbygningen uden spor. Før manipulationen udføres anæstesi - der anvendes en injektion, creme eller gel.

Fordelene ved metoden inkluderer:

 1. Let og hurtig fjernelse
 2. Ingen blødning, forbrændinger;
 3. Smertefri manipulation
 4. Evnen til at tage biologisk materiale til histologisk undersøgelse;
 5. Hurtig genopretning;
 6. Sterilisering af væv, som forhindrer spredning af det humane papillomavirus.

En kontraindikation er diabetes mellitus, tidspunktet for at føde et barn, en historie med epileptiske anfald og onkologiske patologier.

Elektrokoagulation

elektrokoagulation af papilloma i ansigtet

En minimalt invasiv teknik, der involverer at slippe af en neoplasma ved hjælp af en elektrisk strøm. Elektrokoagulering udføres med et specielt apparat, der giver vekselstrøm og jævnstrøm.

Når den ønskede temperatur i papilloma er nået, koagulerer proteinkomponenterne. Som et resultat rynker stoffer og forkuler. Graden af opvarmning og strømindtrængningsdybden styres af lægen, så risikoen for ardannelse reduceres til nul.

Vigtigt: papillomer på slimhinderne i indre organer fjernes kun under generel anæstesi. Hvis vi taler om livmoderhalsen, er fjernelse af vækst ved elektrokoagulation kun tilladt for kvinder, der ikke planlægger at føde naturligt.

Procedurens varighed er ikke mere end 10 minutter. Scab forsvinder den 7-10. Dag, en lyserød plet forbliver på sin plads. Det anbefales at beskytte dette område af huden mod udsættelse for ultraviolet stråling, kosmetik og kemikalier.

Kryodestruktion

fjernelse af papilloma ved kryodestruktion

Kryodestruktion indebærer anvendelse af flydende nitrogen. De virker på væksten i 5-15 sekunder. Under manipuleringen udvikler dermis og epidermis sig, der afsløres trombose i dermis blodkar.

Med andre ord bliver papillomaen og et lille område af huden omkring det hvidt og hårdt. Dødt væv må ikke fjernes. For det første er såret dækket af en skurv, hvorunder der dannes en sund hud. Skorpen forsvinder helt efter 5-6 uger.

Fordele ved metoden:

 • Mangel på arvæv;
 • Ingen blødning
 • Ingen hospitalsindlæggelse påkrævet.

Sammen med de positive aspekter er der også visse ulemper. Nogle patienter klager over svær smerte under proceduren samt smerter i flere dage efter proceduren.

Effektiviteten af kryodestruktion varierer fra 10 til 80%. Denne metode kan ikke garantere, at neoplasma ikke vises igen. Kontraindikationer: overfølsomhed over for kulde, tilstedeværelsen af akutte infektiøse processer i kroppen, kræft.

Narkotikabehandling

Den farmaceutiske industri tilbyder en bred vifte af forskellige lægemidler, der hjælper med at fjerne papilloma alene. Inden du vælger selvbehandling, skal du konsultere din læge.

Fakta: specialiserede lægemidler vil kun give det ønskede resultat i visse tilfælde - når papillomaen er lille, for nylig er dukket op, er lokaliseringsstedet et område med tynd hud. Til behandling af kroniske læsioner er lægemidler som regel ikke effektive.

Hjemmemedicin

kåljuice for at fjerne papillomer

Sammen med kirurgiske og medicinske metoder til at slippe af neoplasmer, ty mange til hjælp af alternativ medicin. Der er mange opskrifter, valget foretages på individuel basis.

Flere folkeopskrifter:

 • Mal frisk kål, pres saft ud af den. Påfør væsken på en vatpind, fastgør den til papillomaen, fastgør den med et gips. Lad det virke i 10-12 timer. Gentag proceduren ved slutningen af denne tid. Påfør juice, indtil neoplasmen dør helt væk;
 • Bland frisk celandine juice med lidt vegetabilsk olie. Påfør punktvis på papillomer. Denne opskrift kan bruges på sart og følsom hud. Det anbefales ikke til brug til behandling af formationer på slimhinderne;
 • Slib unge valnødder for at lave en våde. Anvend på problemområdet, fix komprimeringen ovenpå. Lad det være i 24 timer. Behandlingsvarigheden varierer fra 2 uger til en måned afhængigt af størrelsen på elementet på huden.

Hver metode til fjernelse af papilloma har sine fordele og ulemper. Kirurgiske muligheder er den hurtigste måde at slippe af med en grim formation. Lægemiddelterapi kan ikke garantere et hurtigt resultat, da effektiviteten af lægemidler bestemmes af mange kriterier.

Hvad angår folkemetoder er alt tvetydigt. Alternativ terapi har mange gunstige anmeldelser, men der er ingen universel opskrift, der passer til alle patienter uden undtagelse. Derfor er det muligt, at du bliver nødt til at følge princippet om prøve og fejl.