Celandine fra vorter - brugsanvisning

Celandine (vortesvin) er en tokimbladede oligotypiske plante, der tilhører valmuefamilien. Græsset betragtes som et ukrudt og dyrkes ikke landbrugsmæssigt. Den vokser i lande med et tempereret klima. Celandine kan findes langs veje, i skovlysninger og husstandsgrunde. I folkemedicinen bruges celandine til vorter såvel som til nogle andre sygdomme. Dens juice indeholder mange giftige stoffer, så det kan være farligt at bruge urten alene.

Sammensætning af celandine

Celandine - en lægeplante, der slipper af med vorter

Plantens sammensætning omfatter flere grupper af kemikalier, hvoraf nogle er giftige. Blandt de giftige komponenter af celandine er hovedsageligt alkaloider, hvis antal i vortesvinets saft når tyve. I høje doser kan de fremkalde udviklingen af kramper, antikolinergt syndrom, hallucinationer, åndedrætsforstyrrelser, koma. Celandine alkaloider, som kommer ind i kroppen i små doser, har smertestillende, krampeløsende og beroligende virkninger. Derudover øger de tarmmotiliteten, hvilket tillader brugen af celandine som et middel mod forstoppelse.

Ud over alkaloider indeholder celandinejuice organiske syrer og æteriske olier. Disse komponenter er i stand til destruktivt at påvirke menneskekroppens væv, hvilket gør det muligt at bruge urten til at fjerne vækster på huden (vorter, papillomer, modermærker, tør hård hud). Fjernelse af vorter med celandine er en langvarig og gennemprøvet metode til traditionel medicin.

Præparater baseret på den pågældende urt indeholder phytoncider - naturlige antibakterielle midler, der giver dig mulighed for at bekæmpe infektionssygdomme. Celandine bruges normalt ikke til behandling af systemiske infektioner. Imidlertid er terapien af lokale foci af inflammation (furuncle, bums, overfladiske bylder) mulig og produktiv.

Planten indeholder en stor mængde vitaminer (hovedsageligt gruppe "C" og "A"). De bidrager til den overordnede styrkelse af kroppen, styrkelse af immunforsvaret, forebyggelse af mange sygdomme.

Bemærk: Når du koger celandine græs, ødelægges nogle af de stoffer, der udgør dets sammensætning. Først og fremmest handler det om vitaminer. Derfor bruges plantepræparater, der kræver udsættelse for høje temperaturer, ikke til at styrke kroppen.

Er det muligt at fjerne vorter med celandine?

Vortesvinet har været brugt af traditionelle healere i lang tid. Blandt andre indikationer for dets brug er forskellige slags vorter, papillomer, tørre ligtorne. Planten er et ret effektivt lægemiddel til hudsvulster. For at opnå den ønskede effekt skal du vide, hvordan du bruger celandine fra vorter korrekt.

Du kan opnå en terapeutisk effekt, hvis du bruger celandine i dens blomstringsperiode. Denne tid falder i juni og begyndelsen af juli. Når en plante blomstrer, indeholder dens saft den maksimale mængde medicinske komponenter. Det er muligt at bruge vortesvinet uden for blomstringstiden, men urtens virkning vil blive svækket.

Det er nødvendigt at fjerne en vorte ved at påføre celandine juice på følgende måde:

 1. Vask og damp vorten og området omkring den. Dette vil gøre dets væv mere modtagelige for plantens syrer.
 2. Riv stilken af svalorten. Samtidig skal der komme en dråbe lys appelsinjuice på snittet.
 3. Påfør saften med korte tryk på og omkring vorten.
 4. Gentag behandlingen to gange om dagen, indtil problemområdet forsvinder.

Svalorten har tre virkningsmekanismer på én gang. Først og fremmest udsættes vorten for organiske syrer, som faktisk opløser den. Derudover har saften en irriterende virkning, som øger blodgennemstrømningen til det patologiske fokus og fremskynder dets resorption. Den tredje virkningsmekanisme af lægemidlet er en lokal immunstimulerende virkning. Celandine forstærker reaktioner rettet mod ødelæggelse af HPV i væv.

Bemærk: behandling med celandine-urter, selvom den er effektiv, er ret lang. Fjernelse af en neoplasma kan tage op til en måned eller mere. For at fremskynde processen anbefales det at bruge vortesvin-baserede produkter, der har en meget højere koncentration af aktive stoffer.

Midler baseret på celandine

Både traditionel og traditionel medicin har en række lægemidler til at bekæmpe neoplasmer på huden, lavet på basis af celandine eller med en virkningsmekanisme, der ligner den.

Produkterne kan indeholde vortesvinekstrakter kombineret med en sur komponent. Sådan medicin brænder groft sagt vorten, som ofte er ledsaget af en kemisk forbrænding. Dette sker ved brug af industrielle lægemidler, der kan fjerne en vorte i 1-2 applikationer.

Traditionelle medicinpræparater er mere skånsomme og forårsager ikke kemiske forbrændinger. De virker forsigtigt, ødelægger gradvist vorten og fører til dens spontane adskillelse. Traditionel medicin, som celandine i sin rene form, kræver et langt, 3-4 ugers behandlingsforløb. De er dog bedre egnet til at fjerne vorter fra ansigtet og andre udsatte dele af kroppen.

Opløsning til vorter og papillomer

Lægemidlet af samme navn baseret på natrium- og kaliumhydroxid er et af de mest effektive midler til hurtig fjernelse af papillomer. Fordelt i 1, 2 ml bægerglas, har en gelagtig konsistens.

Før du fjerner uønskede udvækster på huden ved hjælp af lægemidlet, anbefales det at dampe det behandlede område og derefter beskytte huden nær vorten med en creme eller klæbeplaster. Opløsningen påføres med en speciel applikator placeret inde i beholderen. Dosering - 1 dråbe i toppen af neoplasmaet.

En stærk brændende fornemmelse kan forekomme på stedet for påføring af opløsningen, men den går hurtigt over. Små papillomer falder af 12-24 timer efter den første procedure. Store udvækster og tør hård hud kan kræve 3-5 påføringer. Behandlingen foregår hver anden dag.

Efter at papillomen er faldet af, forbliver et lille sår på sin plads, som er en kemisk forbrænding af huden. For dets hurtige helbredelse bør du bruge sådanne midler som:

 1. Antimikrobiel salve - 2 gange om dagen med et tyndt lag.
 2. Skumregenererende - 1-2 gange dagligt over såret.
 3. Antiseptika i form af vask 2-3 gange om dagen med suppuration.

Brug ikke lægemidlet til behandling af anogenitale papillomer og kønsvorter placeret på slimhinden i anus eller kønsorganer. Sådan behandling er ekstremt smertefuld og kan føre til alvorlige konsekvenser.

Bemærk: efter påføring af produktet skal du ikke være bange for, at det vil dræne fra papillomen. Opløsningen har en gel-lignende struktur og absorberes hurtigt i neoplasmens væv. Samtidig tjener udseendet af sorte prikker på overfladen som bevis på begyndelsen af nekrotiske processer i vorten.

Balsam med celandine fra vorter

Balsam fordelt i 1, 2 ml bægerglas og 15 ml flasker. Lægemidlets sammensætning omfatter frisk celandinejuice og et sæt Baikal-urter. På trods af fraværet af ammoniak i sammensætningen har balsamen en skarp lugt af ammoniak.

Virkningen af lægemidlet ligner det tidligere lægemiddel. Når det påføres topisk, har lægemidlet en destruktiv virkning på hududvækster, hvilket forårsager deres keratinisering og ødelæggelse. Effektiviteten af balsamen er lavere end opløsningen, så det anbefales at bruge den til ødelæggelse af små vorter, ligtorne og papillomer.

Hvordan fjerner man en vorte med celandine af bjergoprindelse? Før proceduren dampes det i varmt vand, hvorefter midlet påføres på midten af defekten. I dette tilfælde er det bedre, hvis påføringsområdet er lidt mindre end arealet af den behandlede overflade. Dette vil undgå skader på sund hud. Balsam med celandine bruges i form af en applikation.

For at gøre dette presses en vatpind fugtet med medicin mod udvæksten i en vis tid, hvilket er:

 • vorter i ansigtet - 8-10 minutter;
 • vorter på kroppen - 12 minutter;
 • anogenitale vorter - 2 minutter.

Behandlingsforløbet for papillomer og tørre ligtorne varierer fra 3 til 10 dage. I dette tilfælde er behandlingshyppigheden 2 gange om dagen. Vorter kræver dobbelt kauterisering i 3-4 dage. I dette tilfælde skal de keratiniserede øvre lag af udvæksten fjernes regelmæssigt.

Bemærk: proceduren kan være ledsaget af en let brændende fornemmelse og frigivelse af ichor. Uacceptabel smerte er en indikation for lokal anæstesi, og i nogle tilfælde - for at søge efter andre metoder til at håndtere vorter.

Hvordan man bruger en blyant "celandine" fra vorter?

I næsten ethvert apotek kan du finde en så praktisk doseringsform som en vorteblyant. I denne form producerer et velkendt firma celandinepræparater.

Det er mere bekvemt at bruge værktøjet i form af en blyant end i flydende form. Lægemidlet påføres en fordampet vorte to gange om dagen i den tid, der er nødvendig for dens ødelæggelse. Fugt blyantens hoved med vand før brug. De omtrentlige behandlingsbetingelser adskiller sig ikke fra dem for lægemidlets flydende form.

Celandine ekstrakt til vorter

Celandine ekstrakt fra vorter kan købes på et apotek eller fremstilles selvstændigt. Udgivet uden lægerecept.

Til selvforberedelse af medicinen skal du:

 1. I blomstringsperioden skal du samle stængler og blade af celandine.
 2. Vask, tør og før 1 kg af råmaterialet opnået gennem en kødkværn.
 3. Pres massen gennem ostelærred for at adskille saften fra frugtkødet.
 4. Sæt juicebeholderen i 1 uge på et mørkt, varmt sted.
 5. I slutningen af ugen vil saften gære. Dæk derefter beholderen med et låg med huller og lad den stå i endnu en uge.
 6. Efter to uger tilsættes ethylalkohol 95% til den fermenterede saft i et volumen dobbelt så meget som saften.
 7. Det resulterende ekstrakt placeres i køleskabet, hvor det kan opbevares i op til 1 år.

Præparatet opnået på denne måde kan bruges til ødelæggelse af vorter og kondylomer. For at gøre dette er det nødvendigt at smøre neoplasmaet med et ekstrakt 4-5 gange om dagen, og forsøger ikke at påvirke sund hud. Kursets varighed overstiger normalt ikke 2-3 uger.

Celandine olie til vorter

Celandine vorteolie kan fremstilles industrielt eller hjemme.

For at forberede hjemmelavet medicin skal du bruge:

 • friske stilke af celandine græs;
 • solsikkeolie;
 • infusionsbeholder.

Celandine stilke skæres fint med en kniv, hvorefter de anbringes i en beholder og hældes med vegetabilsk olie, så niveauet er 3-4 cm højere end niveauet af vegetabilske råvarer. Den resulterende blanding infunderes i varme i en time, hvorefter den rengøres i en uge på et køligt sted. Efter at den nødvendige tid er gået, filtreres lægemidlet og adskiller faste partikler. Den flydende del af lægemidlet fortyndes med frisk solsikkeolie i forholdet 1: 1.

Celandine olie bruges almindeligvis til at behandle acne og andre mindre hudpletter. Det bruges praktisk talt ikke til at fjerne vorter, da koncentrationen af aktive stoffer i præparatet er ret lille. I teorien skulle celandine-baseret olie have en destruktiv effekt på små vorter, når den behandles flere gange om dagen i 1-2 måneder.

Celandine afkog

Hjemmelavede midler mod vorter baseret på celandine

For at forberede et afkog af celandine skal du tage 10 gram græs, male til en tilstand af vælling eller pulver, hvis der bruges tørrede råvarer. Derefter hældes planten med 200 ml kogende vand og sættes i brand. Blandingen skal koge i 15 minutter. Efter at den er fjernet, sættes den i 1 time på et varmt sted. Efter den nødvendige tid filtreres medicinen gennem gaze og bruges som anvist.

Ved hjælp af et afkog af celandine behandles kønsvorter og neoplasmer på steder, hvor aggressiv eksponering er uacceptabel (mundhule, kønsorganer, anusområde). Medicinen bruges i form af douches (2-3 gange om dagen) eller bade (1 gang / dag i 10-15 minutter). Behandlingsforløbet er indtil de ønskede resultater er opnået, normalt 3-4 uger. Før påføring på slimhinderne, anbefales det at fortynde afkoget 1: 1 med kogt vand.

Kontraindikationer

Der er få kontraindikationer for lokal brug af celandine præparater.

Disse omfatter:

 • intolerance over for lægemidlets komponenter;
 • graviditet og amning;
 • alder mindre end 3-5 år;
 • lav tærskel for smertefølsomhed hos patienten;
 • ondartede neoplasmer og åbne sår i midlets anvendelsesområde.

Generelt er celandine et yderst effektivt og sikkert middel til at fjerne hudvækst og hård hud. Dette er blevet bevist gennem århundreders medicinsk praksis. En forudsætning for behandlingens sikkerhed er en korrekt vurdering af den eksisterende patologi og risikoniveau. Derfor er det nødvendigt at konsultere en dermatovenereolog, før du starter et vortefjernelseskursus.